nelly nahlbom

Res-sugen och kliande fingrar

Kategori: Resa

När jag gick i åttan började jag drömma om vad jag skulle göra efter gymnasiet. Bestämde mig direkt för att jag skulle resa, minst ett år. Resmålen har ändrats lite fram och tillbaka, men Australien och Thailand har alltid stått högst på listan.
Jag har alltid varit den enda av mina närmsta vänner som varit bestämd på att "så fort vi har gått ut skolan så drar jag". 
 
Nu sitter jag här, 2 år efter studenten och undrar vad fasen det var som hände. Ett tag la jag helt resedrömmarna på hyllan, då det fanns annat som kändes viktigare. Men senaste veckorna har jag dammat av dem och plockat ner dem från hyllan igen. Jag känner att jag bara MÅSTE iväg. Hur länge är oviktigt. I alla fall just nu. Det viktiga är att jag har bestämt mig. Jag vet inte vem jag ska åka med, men det får man ta då. Finns alltid sätt att hitta folk. Det jobbiga är sparandet.
Just nu är jag verkligen en fattig stackars själ, förmodligen mest för att jag är så jäkla lat, men det ska det bli ändring på. Kan inte hålla på och jobba som vikarie på ett och samma jobb, och bara hoppas på att klara mig varje månad. Måste kunna spara om jag ska kunna resa. Så imorgon ska jag ringa min chef och se om jag kan bli inskolad på fler ställen (som personlig assistent), om inte så ska jag söka jobb tills jag storknar! Jag måste göra det här!
 
Det andra jobbiga är att jag kanske får åka ifrån min pojkvän ett tag, och det vill jag såklart inte. Men känner att om jag inte följer mina drömmar kommer båda bli olyckliga. I alla fall jag. Försöker få med mig honom, men det är inte så lätt när han håller på att få fast tjänst på sitt jobb. Han har dessutom mycket mer som håller honom kvar här. Band mm. Men den dagen jag har fått ihop pengar till att resa så får vi lösa det på något sätt! Tänker ställa in mig på att resa i en månad eller två, sen får vi se hur allt utvecklas. Hoppas på att allt kommer bli som jag vill nu :)
 
Första målet nu är att skaffa mig ett ordentligt jobb, alternativt flera vikariejobb. Måste få in lite kosing om det här ska gå! Andra målet blir att hålla mig undan från klädaffärer och liknande, haha. Jag är SÅ dålig på att spara, men måste göra det nu!
 
Bild från min och Svalles turkietresa 2012.

Kommentarer

 • Caisa säger:

  Go Nelly, GO!! Bra bra bra! Blir så stolt. Man måste följa sin känsla. Magkänsla. Drömmar. Vilja. Whatever you wanna call it. Do it.

  2013-03-05 | 21:43:23
 • Othilia säger:

  Söt blogg!

  2013-03-05 | 21:43:40
  Bloggadress: http://Othiliasliv.blogg.se
 • Linnea säger:

  Låter ju superbra! Jag har också tänkt dra iväg efter studenten i sommar. Vill typ fara till england som au pair eller någonstans! :)

  2013-03-06 | 16:36:53
  Bloggadress: http://tantigheter.blogg.se

Kommentera inlägget här: